Porties
Elke panini is 1 portie
Ingrediënten
- Aardappelen (gebruik vaste aardappelen om te raspen)
4 middelgrote of 2 grote, maar je kunt er meer gebruiken als je eenmaal de maat voor je pan of apparaat hebt gevonden - Zout
Apparaten
Je kunt voor dit recept een koekenpan met ani-aanbaklaag, een tostiapparaat of een paninigrill gebruiken.
Stap 1
Schil en was aardappelen.
Stap 2
Rasp de aardappelen in een kom en voeg een kleine afgestreken theelepel zout aan toe.
Stap 3
Werk met de hangen het zout er in. Mix en knijp met je handen. Als het eenmaal is ingewerkt en het aardappelmengsel water en zetmeel begint te verliezen, zet het dan in de buurt van de pan of het tostiapparaat en pak een grote handvol van het mengsel en knijp zo hard als je kan om het water te verwijderen (je kan een kaasdoek gebruiken) en doe het in de pan/apparaat.
Stap 4
Druk het mengsel in de pan en verdeel gelijkmatig rondom tot aan de rand van de pan (zodat het mooi rond is).
Stap 5
Bak op middelhoog tot hoog vuur ongeveer 10 minuten in een pan (als je een tosti-ijzer gebruikt, dan hoef je deze niet te draaien, houdt 18 minuten aan).
Stap 6
Als de pannenkoek een schone, knapperige en niet verbrande consistentie heeft, gebruik je een theelepel om voorzichtig de randen los te maken die aan de pan vastzitten. Het moet een schoon proces zijn.
Draai als een pannenkoek ineens of gebruik je handen.
Stap 7
Bak nu 5 minuten aan de andere kant en draai dan nog een keer 1 minuut om, om het vocht te verwijderen.
Serveer!
Reactie plaatsen
Reacties