Porties
2 als hoofdmaaltijd, 4 als bijgerecht
Ingrediënten
- 2 courgettes (gesneden met spiraalsnijder)
- 2 komkommers (idem)
- 350 gram ontdooide of verse erwten
Voor de saus
- 4 medjool dadels
- 2 trostomaten
- 1 theelepel zwarte peper
- 30 gram bieslook
- 2 snufjes fijngehakte koriander
- het sap van 1 citroen
- 1 avocado
- 1 duim gember
- Een flinke snuf zeezout
- Snufje zwarte peper
Tip: Spiraalsnijders zijn fijne keukenhulpjes die worden gebruikt voor het snijden van groenten, zoals courgettes, aardappelen, komkommers, wortels, appels, pastinaak en bieten, tot linguine-achtige strengen die als alternatief voor pasta kunnen worden gebruikt.
Bereiding
Stap 1
Was en schil de ingrediënten voor de saus, hak ze in grove stukken en doe ze dan (behalve gember, zout, peper en avocado) rechtstreeks in de blender.
Stap 2
Schil en rasp de gember fijn.
Stap 3
Voeg daarna alle ingrediënten voor de saus toe en blend goed 1-2 minuten tot het romig is.
Stap 4
Spiraliseer de noedels naar keuze.
Voeg als laatste de erwten toe aan de noedels en meng de saus met de noedels en erwten.
Stap 5
Serveer meteen.
Reactie plaatsen
Reacties