Deze dadel-brownies zijn verbazingwekkend fudgy en smaken als het echte werk - alleen zijn ze zonder bloem en gezoet met dadels!
Link naar het originele recept:
https://detoxinista.com/date-sweetened-flourless-brownie-recipe/
Porties
24 brownies.
Bereidingstijd
22 minuten.
Ingrediënten
- ¾ cup Medjool dadels, ontpit (6 ons)
- kokosolie, om in te vetten of gebruik papieren cup cake vormen
- ¼ cup water
- ½ cup cashewboter (of notenboter naar keuze)
- 1 eetlepel gouden lijnzaad, gemalen
- 5 eetlepels cacaopoeder
- 1/2 theelepel baksoda
- 2 theelepels vanille-extract
- 2 theelepels appelcider azijn
- Snufje zout
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 graden
Stap 2
Vet een mini-muffinvorm in met kokosolie om plakken te voorkomen of zet de bakjes klaar.
Stap 3
Meng in een keukenmachine met een "S" -mesje de dadels en het water en verwerk dit tot de dadels zijn afgebroken tot een pasta. (Ze kunnen in de processor in een bal veranderen, wat ook goed is.)
Stap 4
Voeg de cashewboter, gemalen lijnzaad, cacaopoeder, bakpoeder, vanille en azijn toe en verwerk opnieuw tot een plakkerig, uniform deeg ontstaat. (Als je nog 1 eetlepel water moet toevoegen om het soepel te laten mengen, is dat oké.) Het beslag zal dik en plakkerig zijn.
Stap 5
Gebruik een ijslepel om het deeg in de ingevette mini-muffinvorm te scheppen. (Gebruik ruwweg 1 eetlepel deeg per muffin.) Gebruik je vingers om elke hoop deeg voorzichtig plat te maken. Omdat het deeg erg plakkerig is, helpt het om je vingers nat te maken met water voordat u elk bolletje naar beneden drukt, zodat jouw vingers niet aan het deeg blijven plakken.
Stap 6
Bak tot de bovenkant er droog uitziet, ongeveer 12 tot 15 minuten. (De middelpunten zullen nog steeds enigszins zacht aanvoelen.) Haal uit de oven en laat de brownies volledig afkoelen, minimaal 30 minuten, voordat je ze uit de pan probeert te halen. Ze worden steviger als ze afkoelen, maar zijn erg kwetsbaar als ze warm zijn. Indien je de vormpjes hebt ingevet: Haal een mes langs de rand van elke brownie om ze los te maken en serveer of bewaar ze maximaal 2 weken in de koelkast in een luchtdichte verpakking.
Reactie plaatsen
Reacties