Porties
4 personen
Bereidingstijd
15 minuten
Ingrediënten
- 2 kg kruimige aardappelen
- 5 rijpe middelgrote of 3 grote avocado's
- Zeezout of Himalayazout
Let op
Zelfs als mensen zeggen dat ze niet van avocado's houden, is dat omdat ze niet goed zijn of niet rijp zijn.
Heerlijk romig
Deze puree smaakt alsof je melk en room hebt toegevoegd, maar is veel beter voor je en het is erg genezend.
In-Joy!
Bereiding
Stap 1
Breng een pan met water aan de kook.
Stap 2
Schil, was en snij de aardappelen.
Stap 3
Voeg de aardappelen (bij voorkeur in blokjes) toe aan het kokende water en breng weer aan de kook.
Laat 20 minuten zachtjes koken.
Stap 4
Als de aardappelen mooi en zacht zijn, giet ze dan af.
Stap 5
Snijd de rijpe avocado's en ontpit ze.
Stap 6
Keuze a) Je kunt ze in de blender doen of je doet ze bij de aardappelen en pureert het
Keuze b) of je kunt ze gewoon door de aardappelen stampen.
Stap 7
Voeg een eetlepel of de gewenste hoeveelheid zout toe en pureer goed.
Bonus
Voeg gehakte bieslook, rode ui of zelfs wat rauwe knoflookteentjes toe voordat je avocado's gaat blenden. Als je zin hebt in pittig, voeg dan een peper of wat zwarte peper toe.
Reactie plaatsen
Reacties