September 2024

Gepubliceerd op 23 augustus 2024 om 16:38

Kundalini Yoga Sat Nam

Lieve allemaal, velen van jullie hebben het al kunnen zien. Wij hebben de afgelopen zomermaanden hard gewerkt. Wij hebben zowel de ruimte als het bedrijf verbouwd. Bewust terug naar Eden heeft Sione opgericht als platform voor spirituele mensen. Een ontmoetingsplaats. Inmiddels zijn er meer dan genoeg ontmoetingsplaatsen en groeit het licht vanzelf om ons heen. De naam Bewust terug naar Eden was, vonden wij, niet ondersteunend aan wat Joe en ik willen creeëren. Daarom hebben wij besloten om samen verder te gaan met Kundalini Yoga Sat Nam. Heb jij een rittenkaart van Bewust terug naar Eden? Dan is deze overgenomen door Kundalini Yoga Sat Nam. 

Daarnaast hebben wij (alweer 😆) verbouwd. Wij hebben een kleedkamer gebouwd met een fijn toilet erin. Wij hebben een aantal kasten vervangen en verplaatst zodat er in de studio meer ruimte is.

Met deze wijziging willen wij jullie vragen om schoenen en jassen uit te doen in de kleedruimte, dit is de ruimte achter de ingang. Wij vinden het enorm fijn als jullie op blote voeten of op sokken vervolgens naar de yogakamer (of het toilet) lopen.

Lieve yogi's jullie vinden alle benodigdheden voor de yogales voortaan in de kleedkamer. In de kleedkamer staat een kast. Haal zelf s.v.p. alle spullen die jij voor de les nodig hebt eruit. (vergeet de deken niet!) Wij ruimen alles na de les weer op.


Kundalini Yogalessen nu ook op vrijdagochtend

Kundalini Yoga is een holistische vorm van yoga die in 1968 door Yogi Bhajan in het Westen werd geïntroduceerd. Het staat bekend om zijn repetitieve bewegingspatronen, dynamisch ademwerk en actieve meditaties. De lessen zijn vaak energiek, waarbij geluid en mantra een centrale rol spelen in de beoefening.

In Kundalini Yoga ligt de primaire focus op de beweging en transformatie van energie. Veel mensen beschrijven de ervaring als opwindend, euforisch en krachtig. Maar de beste manier om daar achter te komen is door het zelf te proberen!

Er zijn veel verschillende aspecten van een yogische levensstijl en mindset. Maar als mensen het hebben over 'yoga doen', bedoelen ze meestal dat je wat tijd van je dag neemt om een kriya te beoefenen.

Een Kundalini kriya omvat een bewuste combinatie van fysieke houdingen (asana), handposities (mudra), mantra's en ademhalingspatronen die van invloed zijn op de stroom en kwaliteit van energieën in het lichaam. Het kanaliseren en omleiden van energie is een kernprincipe van Kundalini Yoga. Lees meer over Kundalini Yoga


Vrijdag 6 September - Solfeggio Gongbad

In onze Solfeggio gongbaden maken gebruik van zuivere kristallen klankschalen die elk een andere toon hebben. Deze tonen worden de Solfège-frequenties genoemd. Deze zes sets muzikale tonen dateren uit de oudheid en er wordt gezegd dat ze de fundamentele klanken zijn die door Gregoriaanse monniken worden gezongen.

Arts en onderzoeker Joseph Puleo herontdekte de Solfeggio-frequenties in de jaren 1970. Het bleek dat degenen die gezangen op deze frequenties uitvoerden, een lagere hartslag en bloeddruk ervoeren tijdens het zingen, volgens Dr. Alan Watkins, een docent neurowetenschappen aan het Imperial College, Londen.

De Solfège frequenties worden door velen beschouwd als het in balans houden van de geest, het lichaam en de ziel.

Bepaalde frequenties kunnen gevoelens van angst of gespannen emoties oproepen. Dit is de frequentie die een deel van jezelf ontgrendelt dat je hebt opgesloten, en het maakt allemaal deel uit van het genezingsproces. Voel je angst? Dat is de reactie van jouw energie op de verandering in frequentie; Het is het uitlijnen van iets in jou dat genezing nodig heeft.  Voel je weerstand? Mooi! Dat betekent dat er iets in jouw zonnevlecht genezen wil worden. Het is dan ons ego dat veranderingen probeert tegen te houden. Het slechte nieuws voor de ego is echter dat de trillingen evengoed doorzetten en werken. Weerstand of niet, jouw energie verandert. Als de energieën zich afvlakken van de frequentie, zul je een monumentale verandering opmerken. Hier vind je meer informatie over het Solfeggio Gongbad.


Donderdag 19 September - PUUR Gongbad

Voordat de menselijke taal zich ontwikkelde, waren er geluiden, ritmes, muziek. Door de eeuwen heen en over de hele wereld heeft elke cultuur geluid gebruikt om te communiceren, op te wekken, te kalmeren. Ouders kalmeren een baby in slaap met een slaapliedje, chirurgen verbeteren hun concentratie met muziek, sporters gebruiken het om de focus te verbeteren, sportfans gebruiken het om hun team te motiveren, filmmakers creëren angst, spanning en vreugde met muziek - de lijst gaat maar door.

Oude culturen gebruikten muziek als medicijn. De moderne geneeskunde maakt gebruik van geluidsfrequentiemachines om nier- en galstenen af te breken; Ultrasone machines worden gebruikt om blessures te genezen en het herstel van spier- en fractuurschade te versnellen.

Honderden onderzoeken hebben aangetoond dat muziek zowel fysieke als mentale voordelen heeft, maar hoe werkt het en waar past het geluid en de beleving van de gong? De gong is een van de oudste door de mens gemaakte geluiden, die meer dan 5.000 jaar oud is en een belangrijke rol speelt bij ceremonies, rituelen en genezingen in culturen als China, Myanmar, Afghanistan, Griekenland, India, Zuid-Amerika en Afrika. Lees hier meer over het Puur Gongbad.

Vrijdag 11 Oktober - Kundalini Retreat

WELKOM BIJ HET KUNDALINI RETREAT.

Een co-creatie van Retreat House & Kundalini Yoga Sat Nam.

In dit magische mini Retreat van 3,5 uur staat de Kundalini Energie centraal. Cacao, Kundalini yoga en Kundalini activatie gaan er voor zorgen dat jij verbinding kan maken met je hogere bewustzijn. We openen met een Sjamanistische Cacaoceremonie volgens de
Maya Tradities buiten bij het kampvuur. Na de ceremonie gaan we een actieve Kundalini yogales in gegeven door Sione en begeleid door Joe met de gongs en instrumenten. Vervolgens gaan we een Kundalini en lichttaal activatie in, deze wordt doorgegeven door Eva en Sione. Wij hebben voor dit exclusieve retreat 5 plekken beschikbaar voor onze trouwe yogi's. Een deelnemer betaalt voor dit retreat de try-out prijs van € 100,00. (let op na dit retreat gaat de prijs naar 220,- euro). 

Wil jij dit retreat boeken voor de try-out prijs? Klik dan op deze link.

Voor 5 yogi's hebben wij echter een exclusieve aanbieding voor Het Kundalini Retreat voor 3 ritten

Lieve yogi's er zijn inmiddels 5 aanmeldingen. Het is niet meer mogelijk om dit retreat voor 3 ritten te boeken. Wil je toch heel graag meedoen? Koop dan een ticket voor de try-out prijs.